flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 2022 році судові повістки для учасників кримінального провадження будуть публікувати в газеті «Урядовий кур’єр»

16 листопада 2021, 09:32

Таке розпорядження Кабінету міністрів України від 10.11.2021 р. №1425-р «Про друкований засіб масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження, в якому у 2022 році розміщуються повістки про виклик осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, та інші відомості» набрало чинності 15.11.2021 р.

Відповідно до нього, газета «Урядовий кур’єр» визначається друкованим засобом масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження, в якому наступного року будуть розміщувати:

- повістки про виклик підозрюваного, стосовно якого здійснюється спеціальне досудове розслідування;

- повістки про виклик обвинуваченого, стосовно якого здійснюється спеціальне судове провадження;

- повістки про виклик особи, стосовно якої існують достатні підстави вважати, що така особа виїхала та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території

держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором;

- відомості щодо підозрюваного, стосовно якого слідчим суддею постановлено ухвалу про здійснення спеціального досудового розслідування;

- інформацію про процесуальні документи, що підлягають врученню обвинуваченому, стосовно якого здійснюється спеціальне судове провадження.

Крім цього, нещодавно Державна судова адміністрація України та Міністерство юстиції України збільшили термін опрацювання та направлення до Центральних органів іноземної держави доручення про надання правової допомоги  у цивільних справах за кордоном.

 

Джерело: газета « Закон і Бізнес»