flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

28 листопада 2023, 12:01

З липня 2023 року запрацював резерв працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.

            Метою створення резерву є забезпечення судових установ, районних, обласних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів, інших державних органів, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, персоналом для практичного виконання завдань і функцій держави на цих територіях.

            Координаторами проєкту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Національне агентство України з питань державної служби.

            Отож, якщо Ви: розумієте важливість відновлення деокупованих територій, маєте необхідну кваліфікацію, хочете спробувати свої сили на державній службі та усвідомлюєте рівень відповідальності цієї роботи — не зволікайте, долучайтеся до Резерву.

            Для цього необхідно перейти за посиланням https://reserve.nads.gov.ua/, зареєструватися в системі та заповнити анкету.

            З цього питання 16 листопада 2023 року відбулась нарада під головуванням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук  щодо створення резерву працівників державних та правоохоронних органів для роботи на деокупованих територіях України. Державну судову адміністрацію України на нараді представила заступник Голови Ольга Булка, яка акцентувала увагу на тому, що порядок створення резерву працівників для роботи на деокупованих територіях органів у системі правосуддя врегульовано нормами постанови Уряду від 23.05.2023 № 524. Так, особа може бути зарахована до резерву, якщо її професійна компетентність відповідає, у тому числі, напряму роботи, пов'язаному з організаційним забезпеченням роботи суду (напрям роботи 20).

            Для заповнення посади в державному органі на деокупованій території суб’єкт призначення або керівник державної служби в такому державному органі звертається до НАДС з листом, в якому зазначає критерії відповідної посади. Тобто т.в.о.керівника апарату суду для організаційного забезпечення роботи судів на деокупованих територіях України зможуть скористатися резервом, створеним НАДС. Використання резерву працівників, готових долучитися до відновлення країни, стане неабиякою допомогою в процесі оперативного, якісного та професійного початку роботи судів на деокупованих територіях.

                                                                                                                      Пресслужба ДСА України