flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подання декларацій присяжними суду!

23 жовтня 2023, 14:55

Сокирянський районний суд Чернівецької області інформує, що 12 жовтня 2023 року стартувала  кампанія декларування за 2021 та 2022 роки (відповідно до Закону про відновлення декларування).  Згідно підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія Закону, є, зокрема, присяжні. Під час виконання своїх обов’язків у суді, а саме під час залучення до розгляду конкретної справи, присяжні стають суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

         Нагадуємо присяжним Сокирянського районного суду про необхідність подання електронних декларацій за 2021 та 2022 роки до 31 січня 2024 року.

         Для входу до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (https://portal.nazk.gov.ua), з використанням особистих ключів.

         Звертаємо увагу, що порушення вимог фінансового контролю, несвоєчасне подання без поважних причин декларації є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено відповідальність згідно ст.172-6 кодексу України про адміністративні правопорушення.

         Відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо роботи з Реєстром та роз’яснення щодо заповнення форми е-декларації можна отримати за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

                                                                                                           Пресслужба суду