flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За державну зраду – 16 років позбавлення волі

11 серпня 2023, 10:55

08 серпня 2023 року в закритому судовому засіданні в режимі відеоконференції Сокирянський районний суд Чернівецької області ухвалив вирок щодо громадянина Д., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Відповідно до вироку суду, громадянин Д., будучи громадянином України, у 2022 році під час запровадженого Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 року воєнного стану на всій території України, відбуваючи покарання у виправній колонії, діючи з корисливих мотивів, достеменно розуміючи, що діє на користь російської федерації (далі - рф) та незаконного збройного формування «донецька народна республіка» (далі – днр), використовуючи мобільний телефон, вступив у злочинну змову з перебуваючим на тимчасово окупованій території АР Крим громадянином України Н., який з 2014 року по 2016 рік проходив службу у військовій частині  незаконного збройного формування «днр» та входить до резидентурної ланки спецслужб рф, з метою надання допомоги представникам рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Суд визнав чоловіка винним за ч.2 ст.111 КК України та призначив йому покарання у виді 15 (п’ятнадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. На підставі ч.2 ст.71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднано не відбуту громадянином Д. частину покарання за вироком міськрайонного суду Донецької області  у виді 1 (одного) року позбавлення волі та остаточно призначив йому  покарання у виді 16 (шістнадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

 

Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений до Чернівецького апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

 

Пресслужба суду