flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові охоронці тренувались захищати суд

22 червня 2021, 15:39

18 червня 2021 року на базі Сокирянського районного суду Чернівецької області відбулись спільні навчання службовців територіальних управлінь Служби судової охорони у Чернівецькій та  Хмельницькій областях за участі працівників Національної поліції та вогнеборців ДСНС.

Ними були відпрацьовані  заходи, які необхідні для ліквідації надзвичайних ситуацій, порушень громадського порядку в приміщенні суду та за його межами (зриви судових засідань під час слухань резонансних справ, захват заручників, втеча з-під охорони осіб, які перебувають під вартою, тощо.). Зокрема, ними були проведені необхідні дії в поставлених ситуаціях щодо евакуації судді в безпечне місце, ліквідація несанкціонованої акції протесту. У моделюванні ситуації брали участь і працівники апарату Сокирянського районного суду (у ролі судді, демонстрантів, порушників громадського порядку).

Під час навчання судові охоронці продемонстрували свою готовність до дій у складних ситуаціях і в разі потреби здатні виконувати поставлені завдання на високому професійному рівні.

 

 

Пресслужба суду